بهترین دکتر برای ریزش مو در مشهد | دکتر زهرا اشرفی
علت-ریزش-مو-زنان

ریزش مو یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که بسیاری از افراد با آن روبرو می‌شوند. علت ریزش مو در افراد، متفاوت است. با‌توجه‌به دلیل ایجاد این مشکل می‌توان برای درمان آن اقدام کرد. اگر شما هم دچار مشکل ریزش مو هستید و می‌خواهید علت آن را دانسته و درمانی برای آن پیدا کنید، در این مطلب همراه ما باشید.

اگر به دنبال درمان ریزش مو هستید، باید به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت کلینیک تخصصی پوست و مو سی گل برای تعیین وقت حضوری اقدام کنید علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری، امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

خدمات کلینیک سی گل
خدمات کلینیک سی گل

ریزش مو

ریزش مو به معنی کم شدن و ازبین‌رفتن موی بدن است و علاوه بر سر در هر قسمتی از بدن نیز ممکن است دیده‌شود. این عارضه می‌تواند در نتیجه وراثت، برخی بیماری‌ها، مصرف داروها و تغییرات هورمونی رخ دهد. به صورت کلی ریزش مو در مردان شایع تر است. طاسی به دنبال ریزش شدید موی سر ایجاد می‌شود. ریزش ارثی که غالبا با افزایش سن ایجاد می‌شود، شایع‌ترین علت طاسی است. طاسی معمولا به تدریج ایجاد می‌شود. ممکن است ریزش مو شدید باشد و تمام سر را درگیر کند یا تکه‌ای بوده و تنها در قسمتی از سر دیده‌شود. کاهش رشد مو می‌تواند موقتی یا به صورت دائم باشد.

برخی از افراد ترجیح می‌دهند کم‌مویی خود را پنهان نکنند و درمانی نیز انجام ندهند. اما برخی ممکن است کم‌مویی خود را با آرایش، موی مصنوعی یا کلاه بپوشانند. گروهی از افراد هم ممکن است از داروها و عمل‌های جراحی برای درمان ریزش استفاده کنند.با این وجود قبل از هر گونه اقدامی برای درمان، با پزشک خود در مورد علت ریزش و بهترین روش درمان صحبت کنید.

ریزش مو با انتهای سفید

گاهی اوقات ریزش مو همراه با انتهای سفید پیاز مو است. برخی افراد تصور می‌کنند، این بخش ریشه مو بوده و با حذف آن هیچ مویی جایگزین نمی‌شود. این نوع ریزش در برخی مواقع هشداردهنده است. اگر ریزش مو شدید باشد، به جای آن موی سفید رشد کند و همراه با خارش و پوسته‌پوسته‌شدن سر رخ دهد، مسئله جدی است.

گاهی علت این مشکل ژنتیکی است. گاهی نیز نشان‌دهنده تلوژن افلوویم است. این نوع بیماری باعث ریزش مو با انتهای سفید می‌شود. علت آن تغییرات هورمونی، شوک یا استرس است.

علائم ریزش مو

ریزش مو بسته به علت آن به شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شود. ریزش می‌تواند به صورت ناگهانی و یا به تدریج بر روی سر و یا کل بدن رخ دهد. برخی از انواع ریزش مو موقتی و برخی دیگر دائمی هستند.

ریزش می‌تواند به هر یک از شکل‌های زیر ظاهر شود:

کاهش تدریجی موی جلو سر:

کاهش تدریجی موی جلوی سر شایع‌ترین نوع ریزش است که در مردان و زنان با افزایش سن دیده‌می‌شود. در مردان ریختن مو از ناحیه جلوی سر شروع شده و خطوطی شبیه حرف M در جلوی سر ایجاد می‌شود و به مرور ریزش مو شدید رخ می‌دهد. در حالی که در زنان خطوط مو در ناحیه جلوی سر حفظ شده اما حجم کل مو کم می‌شود.

ریزش موی منطقه ای:

این نوع ریختن مو معمولا به صورت تکه‌تکه بوده و منطقه کوچکی از سر را دربرمی‌گیرد. این الگوی ریزش غالبا در سر دیده‌می‌شود. اما می‌تواند ریش و ابروها را نیز درگیر کند. در برخی افراد قبل از ریزش ممکن است درد و خارش در پوست ایجاد شود.

ریزش موی ناگهانی:

برخی بیماری‌ها و استرس‌های شدید می‌تواند موجب ریختن ناگهانی مو شود. در این حالت به دنبال شانه‌کردن، شستن مو یا کشیدن ملایم مو مقدار زیادی مو ریخته‌می‌شود. این نوع ریزش در تمام سر و نه در یک قسمت خاص قابل مشاهده است.

ریزش مو شدید در کل بدن:

در اثر برخی بیماری‌ها و اقداماتی مانند شیمی‌درمانی برای سرطان ممکن است موی تمام قسمت‌های بدن بریزد. کاهش حجم موها در این موارد موقتی و برگشت‌پذیر است.

ریزش موی تکه‌ای که در کل سر پخش می شود:

این الگوی ریزش علامتی از عفونت قارچی است و ممکن است همراه با شکنندگی موها، قرمزی، تورم و حتی ترشح همراه باشد.

علت ریزش مو

به طور طبیعی هر فرد در حدود ۱۰۰ تار مو در روز از دست می‌دهد. با این وجود این میزان موجب کاهش قابل‌توجه موی سر نشده، زیرا با رشد موهای جدید جایگزین می‌شود. کچلی زمانی اتفاق می‌افتد که سرعت ریختن مو بیشتر از سرعت رویش مجدد مو باشد و یا فولیکول‌های مو ازبین‌رفته و بافت اسکار جایگزین آن شود.

ریزش مو می‌تواند به سبب هر کدام از دلایل زیر ایجاد شود:

سابقه خانوادگی: شایع ترین علت ریختن موی سر در آقایان و خانم‌ها است که با افزایش سن دیده‌می‌شود.

تغییرات هورمونی و بیماری‌ها: تغییرات هورمون‌های بدن در بارداری، زایمان و یائسگی می‌تواند از علل ریزش مو باشد. همچنین برخی بیماری‌ها مانند مشکلات تیروئیدی، کم خونی، لوپوس، عفونت‌های قارچی و … نیز می‌تواند موجب ریزش مو شود.

تریکوتیلومانیا: یک بیماری روانی است که فرد مدام موهای خود را می‌کند و موجب ریزش موهایش می شود.

مصرف داروها و مکمل‌ها: داروهایی که برای درمان سرطان، بیماری‌های قلبی، روماتیسم مفصلی و فشار خون بالا مورداستفاده قرار می‌گیرند، ممکن است موجب ریزش شوند.

آسیب مستقیم به موها: مدل‌دادن و فرم‌دادن به مو در مدت‌های طولانی می‌تواند موجب کاهش رشد مو شود. برای مثال کشش زیاد مو، بافت‌های محکم مو، استفاده از فرکننده‌ها، لخت‌کردن مو، مواد شیمیایی و قرار دادن ژل حالت دهنده مو روی سر به مدت طولانی، گرمای زیاد و … همگی موجب ریزش می‌شوند. درمان مو با روغن‌های گرم به صورت دائم نیز می‌تواند موجب التهاب فولیکول‌های مو شود.:

محصولات بهداشتی نامناسب: استفاده از محصولات بهداشتی بدن به خصوص محصولات مراقبت از موی مناسب و بی کیفیت هم یکی از علل ریزش مو هستند.

ریزش مو یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که بسیاری از افراد با آن روبرو می‌شوند. علت ریزش مو در افراد، متفاوت است. با‌توجه‌به دلیل ایجاد این مشکل می‌توان برای درمان آن اقدام کرد. اگر شما هم دچار مشکل ریزش مو هستید و می‌خواهید علت آن را دانسته و درمانی برای آن پیدا کنید، در این مطلب همراه ما باشید.

علل ریزش مو در مردان

در بیشتر مردان ریزش به صورت طاسی با الگوی مردانه دیده‌می‌شود. به این حالت آلوپسی آندروژنیک گفته‌می‌شود. ژن‌های دریافت‌شده از والدین باعث ایجاد این نوع ریزش است. اگر در اقوام نزدیک خود شخصی دچار طاسی با الگوی مردانه است، احتمال دارد، این ژن در شما نیز وجود داشته باشد.

اما گاهی علل ریزش مو در مردان می‌تواند مشکلات پزشکی مثل کم‌خونی، اختلالات تیروئید و رژیم غذایی نامناسب باشد. حتی برخی داروهای مربوط به سرطان، آرتروز، افسردگی و مشکلات قلبی باعث ایجاد این مشکل می‌شوند.

علل ریزش مو در زنان

شاید برخی افراد تصور کنند، که مشکل ریزش در زنان به اندازه مردان جدی نیست. اما باید گفت حدود ۵۰% از زنان ریزش مو را تجربه می‌کنند. در زنان علاوه بر مسائل ارثی، گاهی رژیم‌های غذایی سخت و کمبود ویتامین باعث ایجاد این مشکل می‌شود.

از علل ریزش مو در زنان علاوه بر موارد ذکرشده می‌توان به بارداری، اختلالات تیروئید، کم‌خونی و حتی یائسگی اشاره کرد.

علت ریزش ریش

در ببشتر مواقع ریزش ریش به علت ایجاد یک بیماری خودایمنی به نام آلوپسی باربا ایجاد می‌شود. در این بیماری فولیکول‌ها مورد حمله سیستم ایمنی قرارگرفته و ریش به صورت تکه‌ای دچار ریزش می‌شود. معمولا ریزش به صورت تکه‌های دایره‌ای کوچک است که در امتداد خط فک اتفاق می‌افتد.

کاشت-ابرو-طبیعی-سی-گل-02
کاشت-ابرو-طبیعی-سی-گل-02

علت ریزش ابرو

ابروها مانند موی سر می‌توانند به دلایل مختلفی ریزش دشته باشند. آلوپسی آره‌آتا (بیماری خودایمنی) یکی از دلایل ریزش ابرو است. این اختلال می‌تواند باعث ریزش کل موها شود یا به‌صورت سکه‌ای رخ دهد. کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی نیز باعث آسیب به ابروها می‌شود.

اگزما باعث خارش، قرمزی و تحریک پوست می‌شود. این عارضه می‌تواند به فولیکول‌های مو در ابرو آسیب وارد کند. بیماری‌های دیگری مانند پسوریازیس، درماتیت تماسی و بیماری‌های تیروئید از علل دیگر ریزش ابرو هستند. برای درمان ریزش ابرو باید ابتدا بیماری تشخیص داده شده و سپس علت ریزش درمان شود.

علت ریزش مو سکه‌ای

آلوپسی آره‌آتا بیماری خودایمنی است که منجر به ریختن موها به‌صورت سکه‌ای می‌شود. اما در برخی افراد ریزش می‌تواند شدیدتر باشد. احتمال ایجاد این اختلال در هر سن و جنسیتی وجود دارد. آلوپسی آره‌آتا به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شود. در بیشتر مواقع به علت استرس ایجاد‌شده و درحال‌حاضر درمانی برای آن وجود ندارد.

تشخیص ریزش مو

برخی بیماری‌ها، سابقه خانوادگی و تغذیه نامناسب از عللی هستند که می‌توانند موجب ریزش شوند و پزشک با شرح‌حال و معاینه تا حدودی علت را تشخیص می‌دهد. چنانچه علت ریزش بعد از معاینه مشخص نگردد، انجام آزمایش‌های زیر ضروری است:

آزمایش خون: می‌تواند به تشخیص بیماری‌هایی که موجب ریزش مو می‌شوند(مانند تیروئید، دیابت و لوپوس)، کمک کند.

تست کشیدن مو (pull test): در این روش دسته‌ای از مو را به آرامی می‌کشیم تا مشخص شود چه میزانی از موها می‌ریزند. در واقع با این تست می‌توان استحکام مو را ارزیابی کرد و فهمید که این عارضه در چه مرحله ای است.

نمونه برداری از پوست سر (بیوپسی): پزشک از پوست سر یا چند تار موی کنده‌شده نمونه گرفته تا ریشه‌های مو را بررسی کند. در این روش می‌توان فهمید که آیا عفونت باعث این مشکل شده است.

دستگاه سنجش مو: در این روش اختلالات مربوط به ساقه مو تشخیص داده‌می‌شود.

درمان ریزش مو

برخی از انواع ریزش مو قابل‌درمان است. همچنین می‌توان سرعت ریزش را کم کرد. در برخی از انواع ریزش مانند ریزش موی سکه‌ای رویش مجدد مو بدون درمان امکان‌پذیر بوده و در طی یک سال بازمی‌گردد. برای درمان این مشکل و جلوگیری از ریزش مو از روش‌هایی مانند مصرف دارو و جراحی استفاده می‌شود.

داروهای ضد ریزش

توجه: تشخیص و درمان تنها از عهده پزشک برمی‌آید و مطالب ذکر‌شده در اینجا صرفا جهت افزایش آگاهی شما است.

اگر علت کاهش رشد موهای شما بیماری‌های زمینه‌ای است، باید آن را درمان کنید. به عنوان مثال برای ازبین‌بردن التهاب یا سرکوب سیستم ایمنی پزشکان پردنیزون تجویز می‌کنند. همچنین اگر مصرف برخی داروها موجب ریزش شده باشد، قطع مصرف دارو تا حدود سه ماه می‌تواند منجر به درمان این مشکل کمک کند.

داروهای ضد ریزش شامل موارد زیر است:

مینوکسیدیل(Rogaine): داروی تایید شده‌ای که بدون نسخه نیز در دسترس است. برای درمان ریزش مو در مردان و زنان استفاده می‌شود. این دارو به صورت مایع یا کف‌مانند می‌باشد که باید هر روز به کف سر مالیده شود. مصرف مینوکسیدیل در ابتدا ممکن است موجب ریزش موی سر شود. حداقل ۶ ماه مصرف مینوکسیدیل نیاز است تا جلوی ریزش را بگیرد و موجب رشد موهای جدید شود. عوارضی که به دنبال مصرف مینوکسیدیل دیده شده است شامل التهاب پوست سر، رشد موهای زائد در صورت و بدن و افزایش ضربان قلب است.

فیناستراید(Propecia): این دارو را تنها با نسخه پزشک می‌توان تهیه کرد. فیناستراید برای ریزش مو در مردان استفاده می‌شود که باید آن را روزانه و به صورت قرص مصرف کنید. مصرف فیناستراید در برخی مردان موجب کاهش کچلی و در برخی باعث رویش مجدد مو می‌شود. عوارض جانبی مصرف فیناستراید شامل کاهش میل‌جنسی، اختلال در عملکرد جنسی و افزایش خطر سرطان پروستات است. همچنین مصرف این دارو خطر قابل توجه‌ای برای زنان در سنین باروری دارد. چنانچه باردار هستید، حتی از لمس آن با دست نیز خودداری کنید. چون این دارو جذب شده و مشکلات جدی را برای جنین به همراه دارد.

سایر داروها: برای درمان ریزش در مردان مصرف داروی خوراکی دوتاستراید(Avodart) نیز می‌تواند موثر باشد. داروهای ضد‌بارداری خوراکی و اسپرینولاکتون هم برای درمان ریزش در زنان موثر است.

بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

برای تغذیه فولیکول‌های مو پروتئین، آهن، روی و ویتامین مورد نیاز است. اگر این مواد مغذی را نمی‌توانید به اندازه کافی از غذا دریافت کنید، باید از مکمل‌ها استفاده کنید. مکمل‌های زیر می‌توانند برای درمان ریزش موثر باشند. قبل از استفاده از آن‌ها حتما با متخصص پوست، مو و زیبایی مشاوره داشته باشید. برای مشاوره آنلاین می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید.

بیوتین: یک ویتامین محلول در آب که به تقویت مو، پوست و ناخن‌ها کمک می‌کند.

نوترافول: به ضخیم‌شدن موهای نازک کمک می‌کند.

مکمل غذایی Viviscal: حاوی بیوتین، روی، آهن و ویتامین C است.

ویتامین D۳: برای تولید فولیکول‌های مو جدید، ویتامین D۳ موردنیاز است.

قرص نوروبیون: حاوی ویتامین‌های ب است.

قبل وبعد از کاشت سی گل 03
قبل وبعد از کاشت سی گل 03

کاشت مو

شایع‌ترین نوع ریزش دائمی، غالبا جلوی سر را درگیر می‌کند. پیوند مو و جراحی‌های ترمیمی می‌تواند بیشتر موهای شما را بازگرداند. در کاشت مو، متخصص پوست یا جراح زیبایی قسمتی از پوست پشت یا کناره‌های سر را که حاوی یک یا چند تار مو است برداشته و سپس فولیکول آن را با فولیکول ناحیه مورد‌نظر پیوند می‌زند. برخی پزشکان توصیه می‌کنند بعد از پیوند استفاده از مینوکسیدیل، برای کم‌کردن ریزش می‌تواند کمک‌کننده باشد. در ریزش ارثی ممکن است به چند جلسه پیوند نیاز باشد. باید توجه داشت که روش‌های جراحی درمان طاسی، هزینه‌بر بوده و دردناک است. همچنین ممکن است خونریزی و زخم ایجاد شود.

هیر فیلر

هیر فیلر یک داروی مایع تزریقی تشکیل شده از غنی ترین مواد اولیه ای می باشد که باید به پوست سر تزریق شود و پس از تزریق این مواد به بافت سلول های کف سر نفود کرده و با پخش مواد مغذی سرعت گردش خون بالا می رود و تغذیه رسانی به تارهای مو با سرعت بیشتری انجا می شود که نتیجه ی آن باعث تقویت تارهای مو و ضخیم شدن آنها خواهد شد و مانع ریزش تارهای مو می شود و از بروز مشکلاتی مانند طاسی، آلوپسی و کم پشتی مو جلوگیری می کند. در ادامه تک تک مواد تشکیل دهنده مایع تزریفی هیر فیلر را به همراه کاربرد آن شرح خواهیم داد.

کربوکسی تراپی

تکنیک کربوکسی تراپی نوعی مزوتراپی است و در آن گاز دی اکسید کربن به زیر پوست تزریق می گردد. تزریق گاز دی اکسید کربن به زیر پوست سبب افزایش گردش خون موضعی و تجمع اکسیژن شده و سبب بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و همچنین باعث تحریک تولید کلاژن می شود.

مزوتراپی

مزوتراپی مو روشی درمانی است. در این روش ویتامین‌ها، مواد معدنی و مخلوط اسیدهای آمینه موردنیاز برای رشد مو به پوست سر تزریق می‌شوند. مزوتراپی موهای نازک را ضخیم کرده و ریزش را متوقف می‌کند. با استفاده از این روش می‌توان ریزش مو با انتهای سفید و شوره سر را نیز از بین برد.

پی آر پی مو

پی آر پی (Platelet-rich Plasma) به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است. تزریق پی آر پی روشی ترمیمی و درمانی است که پزشک متخصص طی آن پلاسمای موجود در خون خود بیمار را به پوست سر تزریق می‌کند. پی آر پی جهت ترمیم و بازسازی بافت آسیب‌دیده و افزایش رشد موها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

درمان ریزش مو در مردان

برای درمان ریزش مو در مردان یک راه تجویز دارو است. اگر طاسی با الگوی مردانه باشد، احتمالا داروهایی مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید تجویز می‌شود. اگر شخص با چنین درمان‌هایی به نتیجه نرسد، راه حل دیگر کاشت مو یا لیزردرمانی است. البته با تغییر سبک زندگی مانند ترک سیگار و رژیم غذایی سالم می‌توان تا حدودی ریزش را متوقف کرد.

کاشت مو برای درمان ریزش مو مردان

برای درمان ریزش مو علاوه بر مصرف داروهای خاص، می‌توان از روش کاشت مو یا پروتز مو استفاده کرد. در کلینیک تخصصی پوست و مو سی گل کاشت مو در اتاق عمل مجهز و تحت نظارت پزشک متخصص انجام می گردد.

درمان ریزش مو در زنان

درمان ریزش مو در زنان به علت آن بستگی دارد. اگر علت ریزش در زنان مسائلی مانند استرس، تغییرات هورمونی و بارداری باشد، نیاز به درمان نیست و مشکل پس از مدتی رفع می‌شود. گاهی نیز علت نوع بستن موها است. به عنوان مثال دم‌اسبی بستن موها باعث کشیدگی بیش از حد شده و به ریشه مو آسیب وارد می‌کند.

اگر آزمایش نشان دهد که ریزش به دلیل کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی رخ داده است، متخصص مکمل‌هایی مانند مولتی ویتامین تجویز می‌کند.

تزریق-هیر-فیلر-مو-سی-گل01
تزریق-هیر-فیلر-مو-سی-گل01

راه‌های مراقبت از مو

برای داشتن موهای سالم و جلوگیری از ریزش آن‌ها باید نکاتی را رعایت کرده و سبک زندگی خود را تغییر دهید. برخی از اقدامات مهم برای مراقبت از مو عبارتند از:

رژیم غذایی سرشار از پروتئین

خوردن میوه‌ها، سبزیجات و انواع آجیل برای رفع کمبود روی

افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ مانند دانه کتان و ماست

نوع و بافت مو و میزان فعالیت خود را بشناسید تا به میزان لازم موهای خود را بشویید.

از شامپوی مناسب جنس موی خود استفاده کنید.

موهای خود را بیش از یک بار در روز نشویید.

برای شستن مو از آب خیلی گرم یا خیلی سرد استفاده نکنید.

هنگام خشک کردن مو با سشوار از کمترین درجه حرارت شروع کنید و به تدریج حرارت را افزایش دهید.

از رژیم‌های کم‌کالری و سخت دوری کنید.

برای جلوگیری از ریزش مو چه کارهایی باید انجام داد؟

در مورد هر مشکل و اختلالی این جمله بیان می‌شود که “پیشگیری بهتر از درمان است.” در رابطه با کاهش رشد موها نیز قبل از شروع ریزش می‌توان با اقدامات موثری این عارضه را به تعویق انداخت یا از آن جلوگیری کرد. برخی از نکات مهم برای جلوگیری از ریزش مو عبارتند از:

مدل موهایی که باعث کشیده‌شدن مو می‌شود، آسیب دائمی به ریشه مو وارد می‌کند. از بستن موها با کشیدگی زیاد خودداری کنید.

از ابزارهای حرارت‌دهنده با حرارت بالا مانند سشوار و اتو مو تاحدامکان دوری کنید.

استفاده از دکلره باعث آسیب به فولیکول مو می‌شود. بهتر است از چنین موادی استفاده نکنید.

از شامپوهای ملایم و مناسب موی خود استفاده کنید.

از برس‌های نرم با الیاف طبیعی استفاده کنید.


درباره درمانگاه سی گل

درمانگاه تخصصی پوست و مو سی گل با مجموعه ای کامل از برترین تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا تحت نظارت پزشک متخصص مجرب و کارآمد و تکنسین های دوره دیده در کلیه زمینه های مربوط به خدمات جوانسازی پوست، زیبایی، کاشت مو و لیزر آماده ارائه خدمات به هموطنان عزیز می باشد.

تنوع تجهیزات و تکنولوژی مدرن، موقعیت مکانی مناسب و نظارت پزشک متخصص و ارائه خدمات قابل اطمینان این مرکز توانسته است نظر بسیاری از مراجعین خود را جلب کرده که باعث افتخار این مجموعه می باشد. امکان دسترسی و مشاوره با پزشک متخصص پوست و مو این امکان را فراهم می سازد تا صحیح ترین روش های درمانی در این مرکز تخصصی انجام شود.