لیزر موهای زائد بدن از آن مواردی است که همگی ما دربارهی آن بسیار شنیدهایم و در سالهای اخیر رشد چشمگیر و فراوانی در بین مردم داشته است. دربارهی آن حرف و حدیث بسیار است. عدهای آن را بسیار مفید و ثمربخش میدانند و بعضی معتقدند هیچ کارایی و نتیجهای ندارد. برخی هم هستند که از عوارض و مشکلات احتمالی بعدی آن میترسند. در هر حال لیزر موهای زائد بدن یکی از پرطرفدارترین روشها برای خلاص شدن از اپیلاسیون و استفاده از تیغ و ژیلت و موبر و اپیلیدی است. زیرا در حال حاضر تنها روش دائمی، برای رهایی از رشد موهای زائد بدن است.
در ادامه با کلینیک تخصصی سی گل هم دربارهی این روش و مزایا و معایب آن بیشتر میخوانیم و با طرز کار انواع این دستگاههای لیزر مو آشنا میشویم:
فواید لیزر موهای زائد بدن
استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد صورت، ساق پا، چانه، پشت، بازو، زیر بغل، خط بیکینی و سایر نواحی بدن یا به عبارتی فول بادی، کاملا کارا و عملی است.
دقت بالا: جالب است بدانید که با استفاده از لیزر میتوانید به طور انتخابی و با دقت بالایی موهای تیره و درشت خود را هدف قرار دهید، به طوری که پوست اطراف آن بخش هیچگونه آسیبی نبیند.
سرعت عملکرد بالا: به طور کلی هر پالس لیزر تنها کسری از ثانیه زمان میبرد تا موها را از بین ببرد، همچنین با استفاده از آن میتوانید موهای زیادی را به طور همزمان اصلاح کنید. به بیانی دیگر دستگاه لیزر میتواند نواحیای بهاندازهی یک مربع یک در یک را در هر ثانیه شیو کند. در همین راستا نواحی کوچک و ظریف همچون بالای لب در کمتر از یک دقیقه اصلاح میشود و نواحی وسیعی مانند پشت یا ران پاها ممکن است تا یک ساعت هم طول بکشند.
نتیجهبخشی: اکثر افرادی که مورد لیزر قرار میگیرند به طور متوسط پس از سه تا هفت جلسهی درمانی، دیگر شاهد رویش موهای زائد نیستند!
بدون هیچگونه محدودیت عملکردی: با استفاده از دستگاه لیزر هیچ محدودیتی برای حذف موهای زائد در هیچ نقطهای از بدن وجود ندارد. به دلیل طیف وسیعی از انواع دستگاههای لیزر و درمانهای متنوع، میتوانید موهای هر نقطهای را حذف کنید. همچنین خطر عوارض جانبی با لیزر موهای زائد در نواحی حساسی مانند بیکینی یا صورت نسبت به هر نقطهی دیگری بالاتر نبوده و همانطور که در ادامه اشاره میشود چندان رایج هم نیست.
مزایای لیزر موهای زائد
برای همه نواحی کوچک و بزرگ بدن مناسب است.
باعث ایجاد رنگ پوستی یک دست میشود.
در اکثر موارد بین 3 تا 8 جلسه ریزش موها دائمی میشود.
نسبت به سایر روش های از بین بردن موهای زائد، درد و ناراحتی بسیار کمتری دارد.
داشتن سرعت بسیار بالا
انتخاب هدفمند و دقیق موهای زائد
قابل پیشبینی بودن مدت حذف موهای زائد
از بین رفتن حجم بیشتری از موهای زائد نسبت به سایر روشها
معایب لیزر موهای زائد
برای به دست آمدن نتیجه دلخواه به چندین جلسه درمانی نیاز است.
ممکن است برای پوستهای تیره به علت عدم تطابق کافی بین رنگ پوست و رنگ مو مناسب نباشد.
برای موهای با رنگ روشن مانند بلوند به علت کمبود رنگدانه ممکن است لیزر مو گزینه مناسبی نباشد.
نسبت سایر روشها هزینه بالایی در کوتاه مدت دارد اما این هزینه ها در بلند مدت جبران میشوند.
آیا آقایان هم می توانند لیزر موهای زائد انجام دهند؟
بله امکان انجام لیزر برای آقایان نیز وجود دارند. هیچ محدودیتی برای انجام لیزر در آقایان وجود ندارد. اغلب افرادی که اقدام به انجام لیزر موهای زائد می کنند ورزشکارانی هستند که در قسمتهای مختلفی از بدن مثل روی سینه، پشت کمر، بازوها موهای زیادی دارند و برای ورزش کردن مقداری مشکل ساز هست و اقدام به انجام لیزر موهای زائد می کنند. البته که همه آقایانی که موهای زیادی روی بدن خود دارند و از داشتن موهای زیاد در رنج هستند می توانند اقدام به برطرف کردن موهای زائد به روش لیزر کنند. سوالات زیادی برای افراد در این زمینه وجود دارد که میخواهیم در این مقاله به طور جامع به آنها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
تعداد جلسات مورد نیاز لیزر موهای زائد چقدر است؟
برای هر فردی نیز ممکن است تعداد جلسات مورد نیاز متفاوت باشد و میزان پاسخدهی بدن آقایان نسبت به خانم ها بیشتر و طولانی تر باشد.
اگر فردی که به دنبال لیزرموهای زائد هست خانمی باشد که دچار مشکلات زمینه ای و هورمونی مثل کیست تخمدان و مانند آن، ممکن است این تعداد جلسه تغییر کند. اما معمولا تعداد جلسات مورد نیاز بین 6 تا 10 جلسه است. تعداد فواصل جلسات بسته به نوع دستگاه بین 30 روز تا 45 روز است.
بهتر است جلسات به طور منظم انجام بگیرد تاخیر در انجام لیزر یا عقب انداختن فواصل لیزر متاسفانه درصد بهبودی را کم میکند.
اغلب در جلسات اول تا 70 درصد هم ممکن است نتایج را ببینید. اما بعضی از موهای بدن در فاز خواب هستند و در جلسات بعد یلیزر بیدار می شوند. بنابراین باید پیگیری منظم داشته باشید تا بتوانید نتیجه مطلوب تری را بگیرید.
نتایج لیزر موهای زائد
کسانی که دچار اختلالات هورمونی هستند ممکن است بعد از اتمام جلسات درمانی نیاز به چند جلسه روتوش با فواصل زمانی 3 ماه، 6 ماه و یا یک سال بعد و یا هرسال یک بار در قسمتهایی که موهای مختصری عود می کند نیاز به انجام دوباره و ترمیم دارند.
به همین دلیل بسیار مهم است که افراد فواصل زمانی بین جلسات را به طور منظم پیگیری کنند تا پاسخ بهتری از درمان خود بگیرند.
ممکن است برخی از نواحی زودتر جواب دهد و برخی نواحی دیرتر. یا ممکن است فردی با 4 جلسه لیزر صورت، موهاش از بین برود ولی دست و پاهای این فرد نیاز به جلسات بیشتری داشته باشد.
آیا لیزر موهای زائد اثرات درمانی هم دارد؟
یکی از سوالاتی که شاید ذهن افراد زیادی را درگیر کرده باشد این است که لیزر ممکن است چه اثرات درمانی داشته باشد؟ همچون تزریق بوتاکس که اثرات درمانی خاص خود را دارد و برای مواردی مثل میگرن کارگشاست. لیزر نیز به نوبه خود می تواند اثرات درمانی نیز داشته باشد.
افرادی هستند که موهای بدن آنها مرتبا به داخل پوست برمی گردد و دچار فولیکولیت می شوند (فولیکولیت ضایعاتی جوش مانند است که بر روی پوست ایجاد می شود و آزار دهنده هستند)
کسانی که این حالت فولیکولیت راجعه هستند و دچار جوشهای چرکی در نواحی مختلف بدن میشوند، لیزر موهای زائد بسیار کمک کننده است ضایعات را کاهش میدهد.
افرادی که دچار كراتوز پيلاريس یا پوست مرغی هستند گاهی اوقات از انجام لیزر موهای زائد بهره میبرند. البته همیشگی نیست و در برخی از موارد پاسخ درمانی برای این افراد دیده شده است.
کسانی که از تعریق زیاد در نواحی خاصی از بدن که موهای زیادی دارد، رنج میبرند و یا دچار هیدرانیت چرکی یعنی عفونتهای مکرر غدد عرق هستند هم گاهی از اوقات با انجام لیزر موهای زائد، ترشح غدد عرق در آنها کاهش می یابد.
لیزر موهای زائد بدن در کدام نواحی از بدن قابل انجام است؟
محدودیتی برای انجام لیزر وجود ندارد و مناطقی که موهای زائد به صورت موهای ضخیم و مشکی وجود دارد قابل انجام است. لیزر برای خانم ها و آقایان در تمام نواحی بدن قابل انجام است.
آیا لیزر باعث ناباروری در مردان می شود؟
خیر لیزر هیچ عوارض خاصی ندارد و هیچ مشکلی به خصوص در زمینه باروری ایجاد نمی کند. عوارضی که لیزر میتواند ایجاد کند برخی عوارض گذرا هستند مانند التهاب ، قرمزی و یا سوختگی خفیف. این عوارض قابل برگشت هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند.
هزینه لیزر موهای زائد چقدر است؟
دستگاه هایی که برای لیزر استفاده می شود اگر دستگاه استاندارد و بروزی باشد بر اساس مواد مصرفی تعیین هزینه می شود. ممکن است مراکزی لیزرموهای زائد را با تخفیف های واقعا باورنکردنی انجام دهند. در این موارد بهتر است به این نکته توجه کنید که ممکن است از میزان مواد مصرف کاسته شده باشد یا لامپ دستگاه تعویض نشود و یا دستگاه مورد استفاده مناسب نیست. بنابراین فرد نتیجه درستی از درمان نمی گیرد. تعداد جلسات بسیار زیاد می شود. بنابراین در انتخاب پزشکتان باید دقت بسیاری داشته باشید. حتما نزد پزشک متخصص پوست و مو بروید و از دستگاه های استانداردی برای اینکار استفاده کنید. معمولا دستگاه های لیزر الیت و لیزر الکسانداریت از بهترین دستگاه های لیزر هستند. نوع دستگاه مستقیما با هزینه در ارتباط است اما به این نکته توجه کنید که اگر از دستگاه های قوی تر استفاده کنید زودتر نتیجه می گیرید و تعداد جلسات کمتری را برای مراجعه نیاز دارید.
عوامل موثر بر لیزر موهای زائد
اصلی ترین عوامل موثر بر لیزر موهای زائد؛ طول، درشتی و رنگ موهای زائد و همچنین رنگ پوست است. به عنوان مثال هر چه پوست رنگ روشنتر باشد باعث انتقال نور بیشتری به فولیکول می شود و هر چه مو تیره تر باشد باعث جذب بیشتر نور می شود که در نتیجه هر چه پوست روشن تر و مو تیره تر باشد احتمالا نتیجه بهتری از لیزر درمانی خواهیم گرفت. که این عوامل خود نیز به عوامل دیگری وابسته هستند، عواملی مانند:
سن
قومیت
سابقه های درمانی و مصرف دارو
سطح فعالیت هورمون ها
ناحیه ای که مو در آنجا رشد کرده است
لیزر موهای زائد چقدر طول میکشد؟
لیزر موهای زائد معمولاً به دو تا شش مرحله نیاز دارد. فاصله بین لیزرها بسته به محل انجام لیزر متفاوت خواهد بود. در مناطقی که مو به سرعت رشد می کند مانند لب بالا، ممکن است لیزر در 4 تا 8 هفته تکرار شود. در مناطقی با رشد آهسته مو، مانند پشت کمر، ممکن است هر 12 تا 16 هفته انجام شود.
روش انجام لیزر موهای زائد
در هنگام درمان با لیزر چه برای موهای زائد چه برای سایر انواع لیزرهای پوست بخاطر داشته باشید حتما باید از عینک محافظ چشم استفاده می شود تا به شبکیه و قرنیه چشم شما آسیب وارد نشود. همچنین برای افرادی که ممکن است پوست آنها حساسیت داشته باشد یا برای پیشگیری از آسیب دیدن پوست بر اثر گرما از ژل بی حس کننده استفاده میشود. این ژل علاوه بر محافظت باعث عبور بهتر نور از پوست می شود.
به محض اینکه ژل بی حس کننده اثر کرد، پزشک متخصص دستگاه را بر روی ناحیه مورد نظر قرار می دهد و پرتوی نور پر انرژی را در آن ناحیه متمرکز می کند. هر چقدر ناحیه ای که قرار است لیزر شود بزرگتر باشد مانند: قفسه سینه یا کمر طول درمان نیز بیشتر خواهد شد اما برای نواحی کوچک ممکن است چند دقیقه زمان نیاز باشد.
ممکن است بر اثر گرمای لیزر احساس گزگزی به شما دست دهد یا بر اثر سرمای ژل بی حس کننده احساس ناراحتی کنید.
محبوبترین لیزر برای از بین بردن موهای زائد لیزر با پرتوهای کم انرژی است که متناسب با رنگ پوست، رنگ، ضخامت و ناحیه رشد مو تنظیم می شود. ممکن است قبل از انجام عمل لیزر برای اطمینان از شما آزمایش گرفته شود. احتمال دارد که کمی پس از انجام عمل لیزر پوست شما قرمز یا متورم شود که برای کاهش این دست ناراحتی ها پزشک شما ممکن است توصیه های مختلفی را مانند استفاده از یخ بر روی ناحیه لیزر یا استفاده از کرم های متناسب دیگر به شما داشته باشد.
توجه داشته باشید که بعد از انجام عمل لیزر موهای زائد نباید ناحیه لیزر شده در معرض نور آفتاب قرار گیرد، همچنین باید از برنزه کردن پوست خود تا مدتی بعد از لیزر خودداری کرد.
نکاتی که قبل از لیزر موهای زائد باید رعایت کنید
اگر تمایل به لیزر موهای زائد خود دارید، باید بدانید که کارهای قبل از لیزر که باید انجام دهید چیست؟
توجه داشته باشید که دقت در انتخاب کلینیک معتبر و پزشک متخصص خوب میتواند تا حد زیادی از بوجود آمدن هر یک از این عوارض جلوگیری کند. حتما پزشکی را انتخاب نمایید که دارای مدرک مرتبط مانند تخصص پوست و یا جراحی زیبایی داشته باشد و همچنین در این زمینه نیز تجربه کار داشته باشد.
همچنین اگر دستیار پزشک یا پرستار این کار انجام می دهد توجه داشته باشید که پزشک به طور مرتب به کار وی نظارت داشته باشد. در مورد اسپا (محلی که خدمات مراقب پوستی، ماساژ ارائه داده میشود)، سالن ها یا سایر اماکنی که افراد غیر پزشک که خدماتی مثل لیزر موهای زائد ارائه میدهند، احتیاط کنید.
اگر از اصلاح موهای زائد بدن خود با ژیلت یا دستگاه اپیلاسیون خانگی راضی نیستید، استفاده از لیزر به منظور از بین بردن این موها احتمالا گزینهای جذاب برای شما است. به طور کلی فرآیند لیزر موهای زائد بدن یکی از رایجترین روشهای اصلاح است که در آن از نور لیزر با شدتی متناسب استفاده میشود. طی این رویه نور لیزر به فولیکولهای مو تابانده میشود، سپس رنگدانههای فولیکولها نور را جذب میکنند و عملا موها از بین میروند. درواقع افزایش دما در ریشهی مو همان چیزی است که باعث از بین رفتن فولیکول میشود. سپس بعد از تخریب فولیکول بر اثر تابش لیزر، رشد مو متوقف شده و بعد از حدود ۱ تا ۲ هفته، موها ریزش میکنند. اما در بحث موهای زائد همواره جوانب و سوالاتی مطرح است که در این مقاله قصد داریم به بررسی همه جانبهی آن بپردازیم.
فرآیند لیزر موهای زائد بدن به چه شکلی است؟
به منظور انجام اصلاح موهای بدن، در ابتدا فرد باید موهای خود را تا چند میلیمتر بالاتر از سطح پوست کوتاه کند. پس از این کار و با مراجعه به کلینیک مدنظر، معمولاً اپراتور از داروی بیحسی موضعی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از لیزر کردن موها استفاده میکند. استفاده از بیحسی موضعی درد ناشی از لیزر موهای زائد را بسیار کم میکند. در همین راستا جای تاکید دارد که در حالت کلی تنظیمات تجهیزات لیزر با توجه به رنگ پوست افراد و موها، ضخامت و محل رویش موهای زائد انجام میشود.
در مرحلهی بعد، تکنسین یک پالس نوری به ناحیهی مدنظر میتاباند و آن منطقه را برای چند دقیقه مورد بررسی قرار میدهد تا مطمئن شود که تنظیمات به شکلی بهینه برای آن فرد عمل میکند و واکنشهایی همراه با حساسیت در بدن فرد دیده نمیشود. هنگامی که هیچ نتیجهی نگران کنندهای ظاهر نشد اپراتور کار را به شکل کامل پیش میبرد و پس از آن ممکن است به شما بستههای یخ، کرم یا لوسیونهای ضد التهاب ارائه شود تا هر گونه ناراحتی و احتمالا سوزش یا دردی را کاهش دهد. اصلاح موهای زائد با استفاده از لیزر معمولا طی یک دورهی چهار تا شش هفتهای و تا زمانی که رشد موها متوقف شود، برنامهریزی میشود. جالب است بدانید که موهای بدن ما دارای چرخههای رشد و استراحت دائمی هستند. بنابراین اگر هنگام لیزر موها، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر بر آن اثری ندارد؛ به همین دلیل هم برای از بین بردن تمامی موها به چندین جلسه درمان با لیزر، با فاصله های زمانی مشخص نیاز است.
اصلاح موهای زائد با استفاده از لیزر معمولا طی یک دورهی چهار تا شش هفتهای و تا زمانی که رشد موها متوقف شود، برنامهریزی میشود.
اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید، باید از شش هفته قبل از درمان، از هر گونه اپیلاسیون یا الکترولیز موها اجتناب کنید. چراکه چنین اقداماتی میتواند لیزر ریشههای مو را هدف قرار دهد و فرآیند لیزر را با اثربخشی کمتر همراه کند. همچنین شش هفته قبل و بعد از درمان با لیزر باید از آفتاب گرفتن خودداری کنید، زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید، لیزر موهای زائد را با تاثیرگذاری کم همراه میکند و احتمال بروز عوارض بعد از درمان را افزایش میدهد.
آیا نوع دستگاهی که لیزر موها با آن انجام میشود، مهم است؟
بله، نوع دستگاه لیزری که برای این کار استفاده میشود مهم است و بر اثربخشی درمان و شانس شما برای تجربهی عوارض جانبی همچون به حداقل رساندن خطر آسیب به سلولهای تولید کنندهی ملانین (رنگدانهی اصلی پوست و مو که در سلولهای ملانوسیت ساخته میشود)، تأثیر میگذارد. با توجه به همین اصل هم پیشنهاد میشود که افرادی که پوست روشن و موهای تیرهتری دارند از دستگاه IPL، لیزر الکساندرایت (Alexandrite laser) یا لیزر دایود (diode laser) استفاده کنند. افرادی که پوست تیرهتر و موهای تیرهتری نسبت به پوست دارند میتوانند از لیزر ان دی یاگ (Nd: YAG) یا لیزر دایود و افرادی که موهای روشنتری دارند میتوانند از لیزر دایود استفاده کنند.
به یاد داشته باشید که انرژی لیزر و پالسهای کوتاه آن با توجه به نوع پوست شما به منظور کنترل آسیبهای ناخواستهی بافتی تنظیم میشوند. همچنین برخی از سیستمهای لیزری در نواحی خاصی از بدن عملکرد بهتری نسبت به سایر نقاط دارند، بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای لیزر موهای زائد صورت و بدن در مورد نوع پوست، نوع موها، ترجیحات درمانی و ناحیهای که قصد اصلاح آن را دارید، با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید.
بهتر است افرادی که پوست روشن و موهای تیرهتری دارند از دستگاه IPL، لیزر الکساندرایت (Alexandrite laser) یا لیزر دایود (diode laser) استفاده کنند. افرادی که پوست تیرهتر و موهای تیرهتری نسبت به پوست دارند میتوانند از لیزر ان دی یاگ (Nd: YAG) یا لیزر دایود و افرادی که موهای روشنتری دارند میتوانند از لیزر دایود استفاده کنند.
لیزر فول بادی چیست و چقدر زمان میبرد؟
لیزر فول بادی به معنی از بین بردن موهای زائد از کل نقاط بدن است و به عنوان روشی سریع، آسان، ایمن و مؤثر به منظور اصلاح موهای بدن شناخته میشود. مدت زمان لیزر کل بدن با توجه به عوامل گوناگونی از جمله میزان و حجم موهای بدن، میزان هورمونهای هر فرد، رنگ مو و پوست متفاوت است. اما به طور متوسط لیز موها در شش تا هشت جلسهی ۴۵ دقیقهای با فواصل تقریبی شش تا هشت هفته بین جلسات دنبال میشود.
بهترین دستگاه لیزر موهای بدن و صورت
امروزه استفاده از دستگاه کلاریتی (Clarity) یکی از گزینههای طلایی برای لیزر موهای زائد بدن است چراکه به کمک آن میتوان طیف وسیعی از انواع پوست و مو را اصلاح کرد. جالب است بدانید که لیزر کلاریتی شامل یک پلتفرم با طول موج دوگانه است که به گونهای موثر و با ترکیب این دو طول موج (الکساندرایت با پالس طولانی ۷۵۵nm و ان دی یاگ با طول موج ۱۰۶۴nm) میتواند علاوه بر حذف موهای زائد، ضایعات مربوط به رنگدانهها و ضایعات عروقی را در انواع پوست از بین ببرد. با این حال، ممکن است که به این نوع دستگاه لیزر در مرکز درمانیای که مراجعه کردهاید، دسترسی وجود نداشته باشد. بنابراین توصیه میکنیم که قبل از مراجعه نوع و برند دستگاه مورد استفادهی مرکز درمانی و عمق نفوذ و عرض پالسهای لیزر را بررسی کنید.
در همین راستا ممکن است که برخی از متخصصین ادعا کنند که لیزر دایود برای پوستهای تیرهتر یا اهالی خاورمیانه گزینهای بهتر از ان دی یاگ است، با این حال باید توجه داشته باشید که تفاوت این دو دستگاه واقعا ناچیز است. دستگاه لیزر دایود میتواند عوارض جانبی بیشتری نسبت به Nd: Yag داشته باشد و در طول درمان تجربهای دردناکتر را رقم بزند. به همین دلیل هم تاکید این مقاله بر این است که که در چنین شرایطی سعی کنید به استفاده از دستگاه ان دی یاگ با طول موج ۱۰۶۴ نانومتر پایبند باشید. همچنین به منظور انتخاب دستگاهی متناسب با نیاز خود بهتر است فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشید:
اندازهی ناحیهی تحت درمان: با افزایش اندازهی ناحیهای که قصد اصلاح آن را دارید، درصد کمتری از انرژی لیزر به خارج از ناحیهی تحت درمان پراکنده میشود. چنین فاکتوری نه تنها طول جلسات درمانی را سریعتر میکند، بلکه عمق نفوذ را افزایش میدهد و امکان تنظیم انرژی دستگاه روی حالتی کم انرژیتر و شرایطی ایمنتر را فراهم میکند.
سیستم خنک کننده: یک سیستم خنککنندهی کارآمد میتواند نیاز به قرار دادن یخ بر روی پوست را در طول درمان کاهش دهد. این به نوبه خود میتواند عوارض جانبی کمتری را برای کاربر به همراه داشته باشد.
تفاوت بین لیزر موها و الکترولیز در چیست؟
فرآیند لیزر موهای زائد بدن و صورت شامل نفوذ امواج نوری در فولیکول مو است که با استفاده از انرژی طول موج دریافتی به سلولهای فولیکول آسیب میرساند. در عین حال فرآیند الکترولیز روشی است که به فولیکول مو به شکلی دائمی آسیب میرساند و از رشد مو برای همیشه جلوگیری میکند. در روش الکترولیز تکنسین از یک سوزن به منظور هدف قرار دادن فولیکول مو استفاده میکند و با استفاده از آن جریان الکتریکیای را به آن رسانده و ریشه مو را میکشد. در حالت کلی هم لیزر موهای زائد و هم روش الکترولیز راه حلهای طولانی مدتی برای جلوگیری از رشد موها ارائه میدهند.
آیا لیزر موهای زائد بدن در دوران بارداری ضرر دارد؟
اگرچه که طبق آخرین تحقیقات انجام شده لیزر موهای بدن هیچگونه خطر بلندمدتی ندارد اما بسیاری از متخصصین بهداشتی توصیه میکنند که در دوران بارداری لیزر موهای زائد را انجام ندهید و خود را در معرض ریسک حتی با احتمال کم قرار ندهید. لیزر موهای زائد بیخطر است، اما در حال حاضر هیچ مطالعهی طولانی مدتی وجود ندارد که اثرات این رویه را بر روی جنین تجزیه و تحلیل کند. دقت داشته باشید که در این مقاله هیچگونه ادعایی مبنی بر خطرناک بودن لیزر برای زنان باردار ارائه نشده است و تنها این مساله مطرح است که در این حوزه تحقیقات کافی برای تایید ایمنی لیزر وجود ندارد. در عین حال متخصصان لیزر موها در دوران شیردهی را بیخطر میدانند، اما برخی از متخصصان توصیه می کنند که از انجام این کار بر روی سینهها خودداری کنید.
تاول زدن پوست لیزر شده عموما نادر است، اما در افرادی که پوست تیرهتری دارند، احتمال بیشتری برای تاول وجود دارد. سایر عوارض جانبی بالقوه همچون تورم، قرمزی و زخم شدن پوست از جمله موارد رایج و کاملا طبیعی در زمان لیزر بخشهای مختلف بدن است.
آیا لیزر موهای سفید امکانپذیر است؟
همانطور که متوجه شدید روش لیزر موها بر مبنای هدف قرار دادن رنگدانههای فولیکولهای مو (ملانین) طراحی شده است و موهای سفید عملا رنگدانهای ندارند. بنابراین باید به این نکتهی ناامید کننده اشاره کنیم که موهای سفید با لیزر موهای زائد از بین نمیروند. اما به منظور از بین بردن این دسته از موها روشهایی دیگری همچون الکترولیز (برای موهای سفید و ضخیم) وجود دارند که میتوانند به طور موثری موهای سفید را از بین ببرند. همچنین با استفاده از رنگهای کربنی که به منظور این کار تولید شدهاند میتوان موها را رنگ کرد تا با این کار اشعهی لیزر توسط رنگ کربنی جذب شده و حرارت آن فولیکول مو را کوچکتر کند.
سخن پایانی
همانطور که در طول این مقاله از کلینیک تخصصی سی گل به آن اشاره کردیم، امروزه چندین مدل دستگاه لیزر مختلف برای رفع موهای زائد بدن در بازار وجود دارد و در حالتی کلی و به شکلی دقیق نمیتوان نتیجهگیری کرد که چه دستگاههایی برای چه افرادی مناسب است، زیرا بسته به رنگ پوست و رنگ موهای بدن شما، برخی از لیزرها موثرتر از سایرین عمل خواهند کرد و در مواردی، استفاده از چندین دستگاه لیزر برای نواحی مختلف بدن برخی از افراد مورد نیاز است.